loading...
کامپیوتر(Computer)
محمد امین همت بازدید : 91 پنجشنبه 12 آذر 1394 نظرات (1)

تاریخچه ی اینتل بزرگ مرد سخت افزار

 

در سال 1968 و توسط Gordon E. Moore ،Robert Noyce و Arthur Rock، در منطقه Mountain View در ایالت کالیفرنیا شرکتی با نام Moore Noyce تاسیس گردید. البته نام این شرکت به اختصار NM معرفی گردید. مدتی بعد نیز نام این شرکت به Intel يا Integrated Electronics تغییر یافت. نقش اساسی در پیشبرد اهداف شرکت در بدو تاسیس را Moore و Noyce بازی کردند و در این راه Rock به عنوان پشتیبان مالی، آنها را همراهی کرد. Moore و Noyce از کارکنان شرکت Fairchild Semiconductor بودند و مدارک تحصیلی آن‌ها در رشته‌های شیمی و فیزیک بود. اینتل برخلاف سایر شرکت‌ها، با پشتوانه مالی مناسبی کار خود را آغاز کرد و سرمایه اولیه این شرکت 2،5 میلیون دلار بوده که سهم Rock در حدود 10،000 دلار بوده است. اینتل از ابتدای تاسیس، تمرکز خود را روی ساخت نیمه‌هادی‌ها و پردازنده‌ها متمرکز کرد که اين موضوع باعث شد تنها پس از دو سال، سرمایه کلی شرکت به رقم 6،8 میلیون دلار برسد! در سال 1970، سومین کارمند اینتل استخدام گردید. Andy Grove با مدرک تحصیلی مهندسی شیمی وارد شرکت اینتل شد و تا انتهای دهه 90 در این شرکت حضور و سهم بالایی در پیشرفت اینتل داشته است. طی حدود 2 دهه از آغاز فعالیت اینتل، محصولات آنها تنها برای مصارف تجاری عرضه می‌شدند، اما در دهه نود محصولات شرکت به صورت عمومی عرضه شد، البته خط تولید محصولات تجاری به صورت مجزا به فعالیت خود ادامه داد. هم اکنون مارک تجاري اینتل، چهل و هشتمین مارک تجاري برتر جهان است.

محمد امین همت بازدید : 88 پنجشنبه 12 آذر 1394 نظرات (0)

تاریخچه

شرکت ای‌ام‌دی (Advanced Micro Design) در سال ۱۹۶۹ در کالیفرنیا با رویکرد تولید انواع نیمه رساناها از جمله انواع آی‌سی یا مدارات مجتمع و به‌تازگی انواع سی‌پی‌یو توسط جری ساندرز و همکارانش با سرمایه اولیه یکصد هزار دلار پایه‌گذاری شد. در سال ۱۹۷۰ اولین محصول این شرکت یک ماشین حساب بود. سال ۱۹۸۲ برای ای‌ام‌دی یک نقطه عطف بود چرا که در این سال این شرکت توانست بعنوان دومین سازنده میکروپروسسور با شرکت مادر تخصصی آی‌بی‌ام قرار داد منعقد کند و در سال ۱۹۸۴ بعنوان یکی از یکصد شرکت یرتر در آمریکا شناخته شد.

محمد امین همت بازدید : 107 پنجشنبه 12 آذر 1394 نظرات (0)

 

CPU چیست ؟و چه کاری انجام می دهد؟

وظیفه CPU این است که تمامی کارهای محاسباتی رایانه را انجام دهد و نیز مدت زمان انجام این محاسبات را به حداقل برساند.

CPU چیزی نیست که شما بتوانید آن را از بیرون کیس رایانه‌تان ببینید، حتی وقتی در کیس را هم باز می‌کنید، باز هم برای دیدن CPU باید تمامی سیم‌ها را باز کنید و همچنین فن (خنک کننده) را که روی CPU قرار گرفته باز کنید. درست در زیر این فن یک چیپ مربعی کوچک قرار گرفته که همان CPU رایانه شماست.

وقتی که شما برروی یک برنامه اجرایی کلیک می‌کنید، اطلاعات برنامه از هاردتان (و در بعضی مواقع از RAM ) فراخوانی شده و به CPU فرستاده می‌شود. هم‌چنین وقتی که CPU اطلاعات را دریافت می‌کند، شروع به انجام محاسبات کرده و نتیجه را بدست می‌آورد.

وقتی محاسبات CPU به اتمام رسید، CPU نتایج را به قطعه مربوطه می‌فرستد و به‌عنوان خروجی برای کاربر به نمایش درمی‌آید.

 مقاله ای کامل در مورد CPU

 پردازنده یا واحد پردازنده مرکزی (CPU) اصلی ترین بخش کامپیوتر است . این قطعه وظایف مهمی از قبیل عملکرد های ریاضی ، منطقی ، مقایسه ای و محاسبه های مربوط به آدرس دهی در کامپیوتر را به عهده دارد . CPU مهم ترین تراشه بر روی برد اصلی هر کامپیوتر می باشد و آن مدیریت کلیه مراحل پردازش داده ها را به عهده دارد . این قطعه به صورت مستقیم و یا غیر مسقیم سایر قطعات روی برد اصلی و سایر قسمتهای کامپیوتر را نظارت و مقداردهی می کند . پردازنده ها هر چند دارای ابعاد فیزیکی بسیار کوچکی هستند ولی از ابتدایی ترین آنها که از 29000 ترانزیستور تا انواع پیشرفته آنها که 7/5 میلیون ترانزیستور می باشد ، ابعاد فیزیکی آنها بسیار محدود و در حد 2 تا 3 اینچ مربع می باشند .

مشخصه با اهمیت ریز پردازنده ها عبارتند از :

 × . سرعت .
 × . پهنای گذرگاه داده .
 × . پهنای گذرگاه آدرس .
 × . ماکزیمم حافظه .

 علاوه بر این مشخصه ها تعداد ترانزیستور با کار گرفته شده ، cache داخلی ، پهنای پالس ، اندازه رجیستر های داخلی در پردازنده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند . همه پردازنده ها سه عمل اساسی را انجام می دهند :
 × . انتقال اطلاعات
 × . حساب و منطق
 × . تصمیم گیری
 مشخصات فنی پردازنده ها

 پردازنده ها به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر در یک کامپیوتر به صورت یک تراشه به شکل مربع روی برد اصلی قرار می گیرد . معمولا هر پردازنده دارای خصوصیات ویژه ای است که توسط تعدادی حروف و ارقام که بر روی هر کدام از آن ها چاپ شده ، مشخص می شوند .

 این اطلاعات شامل موارد زیر می باشد :

 – نام شرکت سازنده .
 – نسل پردازنده .
 – مدل و نوع پردازنده .
 – سرعت پردازنده (MHZ ) .
 – ولتاژ مورد نیاز پردازنده .
 – شماره سریال پردازنده .

 
در ادامه به توضیح برخی از این مشخصه ها می پردازیم :

نام شرکت سازنده پردازنده

پردازنده ها توسط شرکت های مختلفی ساخته و ارائه شده اند.

 شرکت های مشهور سازنده پردازنده عبارتند از :

 – Intel
 – IBM
 – AMD
 – Syrex
 – Motorola
 – IDT
 – NIC
 – IIT

گاهی بر روی پردازنده ها نام شرکت سازنده به صورت کامل و گاهی به صورت علائم اختصاری مخصوص شرکت مشخص می شود . مثلا برای محصولات شرکت از AMD برای مشخص کردن نام پردازنده عبارت ADVANCED شرکتهای MICRO DEVICES که کلمه AMD از آن گرفته شده چاپ می شود .

نسل پردازنده
پردازنده ها بسته به تنوع در مدل و عملکرد آن ها دارای مدل های مختلفی می باشند . معمولا هر گاه یک تغییر اساسی در ساختار یا پردازنده به وجود آمده است نسل جدیدی برای آن نام گذاری شده است . معمولا نسل های مختلف پردازنده ها را با نام ، علائم یا شماره های مختلف نشان می دهند . شرکتهای سازنده پردازنده تولیدات خود را بر اساس یک روش استاندارد نام گذاری می کنند . مثلا شرکت Intel تولیداتش را به صورت 80×86 و شرکت Motorola به صورت 68xxx نام گذاری می کنند ، که معمولا علامت x جایگزین نسل و مدل پردازنده می شود . مثلا در مورد پردازنده های Intel نسل های اول تا هفتم به صورت زیر می باشد :
همانگونه که مشاهده می کنید از نسل چهارم (80486) به بعد نامگذاری پردازنده های Intel به صورت 80×86 نمی باشد بلکه از نام پنتیوم استفاده شده است .

  مدل پردازنده
 هر کدام از نسل های پردازنده دارای مدلهای مختلفی می باشد که دارای مشخصات متفاوت می باشند . مثلا در مورد پردازنده و 80386 مدلهای DX , SX و برای 80486 مدلهای SX , DX , DXII , DX4 , DX5 برای پنتیوم (نسل پنجم) مدل های پنتیوم کلاسیک و MMX ، برای نسل ششم مدل های پنتیوم پرو ، پنتیوم II و پنتیوم III پنتیوم سلرون برای نسل هفتم مدل اتیانیوم را می توان اشاره نمود .

 سرعت پردازنده
 یکی دیگر از پارامتر های مهم برای پردازنده که معمولا روی پردازنده چاپ می شود ، سرعت پردازنده است . سرعت پردازنده بر حسب مگاهرتز (MHZ) مشخص می شود . گاهی سرعت پردازنده ها معادل سرعت پردازنده مشابه Intel بر روی آن چاپ می شود. در این پردازنده ها که شبیه پردازنده های پنتیوم Intel هستند ، برای نشان دادن سرعت AMD-K5 که در سطر دوم آن عبارت PR100 چاپ شده است ، بدین معنی است که این پردازنده دارای سرعتی معادل سرعت پردازنده های پنتیوم اینتل با سرعت 100MHZ می باشد . هر چند ممکن است سرعت واقعی این پردازنده کمتر باشد . چنانچه بعد از PR100 علامت + هم داشته باشیم یعنی سرعت این پردازنده حتی از پردازنده اینتل با سرعت 100MHZ هم بیشتر می باشد .

 ولتاژ پردازنده
 پردازنده های قدیمی (قبل از کار 468DX4) با ولتاژ 5v کار می کردند . پردازنده هایی که بعد از 486DX4 به بازار ارائه شد با ولتاژ 3.3v کار می کردند . امروزه پردازنده های K6 از شرکت AMD با ولتاژهای پایین تر از 3.3v (2.2v می کنند . طبیعی است هر چه پردازنده با ولتاژ کمتری کار کند توان مصرفی آن کمتر شده و در نتیجه پردازنده کمتر داغ می شود .

محمد امین همت بازدید : 94 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (0)

تاريخچه لپ تاپ و وسايل قابل حمل

 
 
 
 
تاريخچه لپ تاب و وسايل قابل حمل: چند سال پيش کامپيوترهاي قابل حمل خيلي لوکس بودند و فقط به مردم پولدار و برخي افراد با مشاغل خاص خريد آن توصيه مي شد.مانند همه تکنولوژي ها ، سيستم هاي قابل حمل روز به روز کوچکتر ، سبک تر ، قوي ترو ارزان تر ميشوند و به همين علت هر ساله لپ تاپ هاي بيشتري به نسبت کامپيوترهاي روميزي فروخته ميشود.همه نشانه ها بر تمايل بيشتر به سوي کامپيوترهاي قابل حمل دلالت دارد ، بنابراين بايد قطعا" در اين مورد نيز مطلع باشيد .در اين قسمت فرض کنيد کامپيوتر هاي قابل حمل مانند کامپوتر هاي روميزي هستند ولي سبک وقابل حمل و اين يعني وزني کمتر از 4کيلوگرم و کوچکتر به حدي که در يک کيف دستي جا بگيرد. اين کامپيوتر ها به سه دسته تقسيم ميشوند: PDA يا laptop ، luggable کامپيوترهاي قابل حمل اوليه به سختي حمل مي شدند بنابراين به آنها luggable گفته ميشد. اين کامپيوترها به اندازه يک چمدان کوچک وزن بودند از نظر تکنولوژي از کامپيوترهاي روميزي پايين تر و بيش از اندازه گران قيمت نيز بودند.شرکت هاي Compaq ، Kaypro وOsborne اولين سازندگان اين کامپيوترها محسوب مي شوند. کامپيوترهاي قابل حمل داراي يک صفحه کليد و اشاره گر موس تو کار و يک صفحه کليد LCD تاشو داشتند . اين کامپيوترها Notebook نيز گفته ميشد زيرا شبيه يک دفترچه يادداشت بزرگ بودند ، آخرين نوع اين کامپيوترها حدود سال 1998به بازار آمد به نام PDA ( کمک ديجيتال اشخاص ) اين کامپيوترها بيشتر جنبه نگهداري اطلاعات را بر عهده داشتند. نوع ديگر از PDAها با نام PC دستي شناخته مي شوند ، آنها اصولا" لپ تاپ هاي کوچکي هستندبا سيستم عامل Windows Mobile.بجاي موس از قلم فلزي براي اشاره به آيکن ها استفاده مي شود و يک گردونه انگشتي در کنار آن قرار دارد.مدل RIM BlackBerry يک pcدستي است که خيلي مورد استفاده قرار گرفته است.
 
برد مادر ( Mother board ) چيست؟
 
برد مادر اصليترين بخش يک رايانه به شمار ميرود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزي و ارتباط دادن آن با قسمتهاي ديگر است. خود پردازشگر با هيج کدام از ابزار آلات بيروني ارتباط مستقيم ندارد و همان طور که از اسمش پيداست تنها يک پردازنده است. .از مهمترين وظايف مادربردارتباط بين قطعات مختلف کامپيوتر است و شاه راههاي مادربرد ( BUS ) پل حياتي انتقال داده هابين قطعات هستند
 
CPU چيست؟
 
CPU چيست؟ پردازنده يا واحد پردازنده مرکزي ( Central Processor Unit ) اصلي ترين بخش کامپيوتر است. اين قطعه وظايف مهمي از قبيل عملکرد هاي رياضي ، منطقي ، مقايسه اي و محاسبه هاي مربوط به آدرس دهي در کامپيوتر را به عهده دارد CPU. مهم ترين تراشه بر روي برد اصلي هر کامپيوتر مي باشد و مديريت کليه مراحل پردازش داده ها را به عهده دارد . اين قطعه به صورت مستقيم و يا غير مسقيم ساير قطعات روي برد اصلي و ساير قسمتهاي کامپيوتر را نظارت و مقداردهي مي کند ، درحال حاضر به جهت پيشرفت تکنولوژي و علم نانو دانشمندان توانسته اند 2 يا چند هسته CPU را در همان مقياس طراحي کنند با اين کار امکان پردازش موازي ميان هسته هاي CPU امکان پذير مي شود.
FSB چيست؟ 
گذرگاه جلويي ، که گذرگاه بين رم و پردازشگر ميباشد ، به وسيله اين گذرگاه پردازنده به پل شمالي متصل مي گردد که در واقع اين بخش شامل گذرگاه RAM ، PCI ، AGP ميباشد FSBمثل يک بزرگراه ميباشد هر چه عريض تر باشد عبور راحتر وانتقال بيشتري ميان CPUوRAM صورت ميگرد که بر حسب فرکانس اندازه گيري مي شود.
 
Clock Speed:
 
مدت زماني که طول ميکشد که CPU  يک دستور را پردازش کند را کلاک مي گويند. واحد سرعتCPU هرتز مي باشد معمولا" سرعت CPU ها به صورت مگاهرتز يا گيگاهرتزاست ، مگاهرتز يعني اينکهCPU ميتواند 1ميليون دستور را دريک ثانيه پردازش کند و گيگاهرتز يعني اينکه CPU ميتواند 1 ميليار دستور را در يک ثانيه پردازش کند ، امروزه همه يCPU ها قابليت پردازش ميلياردي دارند وCPU هايي که واحدشان مگا ميباشند کنار رفته اند.
 
کش يا حافظه نهان:
 براي اينکه از حداکثر سرعت CPU استفاده شود بايد سرعت رسيدن اطلاعات به همان اندازه باشد ولي در حقيقت سرعت CPU خيلي بيشتر از سرعت RAM است به همين دليل CPUمدت زمان زيادي را بايد منتظر بماند تا اطلاعات را از RAM دريافت کند براي کاهش اين مدت انتظار وافزايش سرعت سيستم حافظه کش را در CPU قرار داده اند ، وظيفه ي کش ذخيره دستورات و فرمان هاي کاربر داخل خود ميباشد و از آنجايي که سرعت کش با CPU يکسان ميباشد اطلاعات فورا" به CPU ميرسد و ديگر نيازي به فراخواني اطلاعات از RAM نمي باشد البته اگر بعضي از اطلاعات خواسته شده در کش نباشد بايد اين اطلاعات از RAM فراخواني شود و دوباره CPUبيکار ميماند و با کاهش سرعت مواجه مي شويد که براي حل اين مشکل دوباره کش اضافه مکنند به همين دليل هرچه حافظه ي کش بزرگ تر باشد سرعت هم بيشتر ميشود.
 
TDPچيست؟
اين واحد حداکثر اتلاف حرارت CPUرا بيان مي کند به عبارت ديگر معرف حداکثر ميزان حرارتي است که CPU ايجاد مي کند ، بنابراين خنک کننده اي که بر روي CPU قرار مي گيرد بايد بايد توانايي انتقال اين حرارت را داشته باشد.
 
Features Graphicدر قسمت پردازنده چيست؟
 
Intel HD Graphics بدين معنا است که پردازنده شما مجهز به کارت گرافيک داخلي مي باشد ، که اين امکان را به شما مي دهد که کارت گرافيک اصلي لپ تاپ شما به کارت گرافيک داخلي سوئيچ شود.اين تراشه گرافيکي ، با فناوري 32 نانومتري طراحي شده است و ميزان برق مصرفي با گرافيک داخلي 35 تا 45 وات گزارش داده شده است.
 
DirectX چيست ؟
 
در ابتدايي ترين سطحDirectX بعنوان يک واسطه بين ويندوز و سخت افزار مي باشد ، در واقع بخشي ازAPI ويندوز يا واسطه برنامه نويسي برنامه هاي کاربرديApplication Programming Interface است. بازي ها  و مالتي مديا جزء محبوب ترين بخش ترين برنامه هاي کامپيوتري مي باشند ، اما اجراي آنها به راحتي در ويندوز انجام نميشود . علت اول اين است که ساختار کامپيوترهاي شخصي به منظور استفاده بعنوان پايگاهي جهت بازي کردن طراحي نگرديده است . ثانياً ماهيت طيف گسترده کامپيوترهاي شخصي به معناي آن است که دستگاه يک نفر مي تواند بسيار متفاوت با دستگاه ديگري باشد . لذا در حاليکه دستگاه هاي بازي همگي از سخت افزارهاي مشابهي استفاده مي کنند ، کامپيوترهاي شخصي چنين نيستند : حيطه بسيار وسيع تفاوت هاي سخت افزاري مي تواند دردسر بزرگي براي بازکردن اين برنامه ها محسوب شود . جهت رفع اين مشکل ، مايکروسافت نيازمند معرفي استانداردي عمومي يا بهتر بگوئيم يک واسطه و ميانجي عمومي بين سيستم عامل و هرگونه سخت افزار نصب شده بر روي کامپيوتر بود تا تمام برنامه هاي بازي و مالتي مديا بتوانند از آن پيروي کنند . اين واسطه عمومي همانDirectX است. DirectXواسطه اي است که وظائف برنامه ريزي خاصي را بسيار ساده تر مي سازد ، چه براي پديد آورنده بازي و چه براي ما که فقط مي خواهيم بنشينيم و آخرين بازي پرفروش را بازي کنيم و يا از آخرين نرم افزار هاي گرافيکي استفاده کنيم.
 
کارت گرافيک ( VGA ) :
  بعد از پردازنده يا CPU کارت گرافيک يکي از مهم ترين قطعات رايانه هاي شخصي شما است ، گرافيک وظيفه پردازش تصويري و ارتباط با نمايشگر را دارا مي باشد ، کارت گرافيک يک قطعه سخت افزاري است که اطلاعات پردازنده را براي نمايش در صفحه نمايش آماده مي کند هر چه قدرت وحافظه بيشتر باشد تصويري با کيفيت تر خواهيم داشت کارت گرافيک علاوه بر خروجي به صفحه نمايش خروجي ديگري به تلويزون دارد و هم چنين داراي ورودي براي ويدئو مي باشد.کارت ها در قسمت حافظه تعدادي سلول هاي تصويري دارند که براي نمايش در صفحه مانيتور براي چند لحظه در خود ذخيره مي کند و هر چه حافظه بيشتر باشد تعداد بيشتري سلول تصويري در خود ذخيره مي کنند ، اين حافظه رم را کارت گرافيک مي نامند. مانند رم 512M يا 1G . در حال حاضر اين 3 شرکت Intel – AMD –NVidia توليد کننده کارت گرافيک هستند که در بين اين کارت هاي گرافيکي Intel از قدرت زيادي بر خوردار نيست و رقابت بيشتر بين شرکت هاي AMD و NVidia است
 
حافظه در گرافيک:
 
ميزان حافظه اي مي باشد که بر روي کارت گرافيک براي فعاليت ها و کارهاي گرافيکي قرار گرفته است که در حال حاضر تمام چيپ ها قابليت استفاده از مقادير مختلف حافظه را دارا مي باشد که اين ميزان به 2 گيگابايت هم مي رسد که انواع مختلف آن DDR2-DDR3 GDDR5 در بازاراست. دسترسي پردازشگر کارت گرافيک به حافظه کارت بسيار سريع تر از RAM است به همين دليل گرافيک هايي که از رم سيستم استفاده مي کنند و يا Share مي کنند داراي کارايي کمتري مي باشند
 
پهناي باند حافظه ( Memory Bus Width ) :
 
ميزان پهناي باندي که کارت گرافيکي با کارت حافظه برقرار مي کند Bus ناميده ميشود. يکي از عواملي که در کارهاي سه بعدي تاثير زيادي بر سرعتي دارد. در واقع bus تعداد باند هاي ارتباطي اي است که ميان پردازشگر و حافظه وجود دارد و هرچه تعداد آن بيشتر باشد افزايش سرعت Rendering نيز به مراتب بشتر ميشود.عملکرد کارت مي تواند از پهناي باند Memory BUS تاثير بپذيرد ، کارت گرافيک با Memory BUS 256 Bit دو برابر يک کارت با Memory BUS 128 Bit اطلاعات را بين حافظه کارت و پروسسور تبادل کند.
 
سيستم عامل OS
 
سيستم عامل بدون شک مهمترين نرم افزار در کامپيوتر است . پس از روشن کردن کامپيوتر اولين نرم افزاري که مشاهده مي گردد سيستم عامل بوده و آخرين نرم افزاري که قبل از خاموش کردن کامپيوتر مشاهده خواهد شد ، نيز سيستم عامل است . سيستم عامل نرم افزاري است که امکان اجراي تمامي برنامه هاي کامپيوتري را فراهم مي آورد. سيستم عامل با سازماندهي ، مديريت و کنترل منابع سخت افزاري امکان استفاده بهينه و هدفمند آنها را فراهم مي آورد. سيتم عامل فلسفه بودن سخت افزار را بدرستي تفسير و در اين راستا امکانات متعدد و ضروري جهت حيات ساير برنامه هاي کامپيوتري را فراهم مي آورد. در حال به طور کلي 3 نوع سيستم عامل بر روي لپ تاپ ها کاربرد بيشتري دارند که عبارت اند از ويندوز ، مکينتاش و لينوکس . که در اين بين پر کاربرد ترين انها ويندوز است که محصول شرکت مايکروسافت مي باشد. سيستم عامل هاي مکينتاش مخصوص لپ تاپ هاي توليدي شرکت اپل است و هيچ شرکت ديگري حق استفاده از آنها را ندارد . و در آخر سيستم عامل لينوکس که سيستم عاملي متن باز  کاملا رايگان براي همه مردم  جهان است و  اين امکان براي همگان وجود دارد که بتوانند در آن تغيرات دلخواه خود را انجام دهد از اين رو اين سيستم عامل بيشتر براي افراد حرفه اي توصيه مي گردد.از آنجا که سيستم عامل ويندوز از بقيه سيستم عامل ها متداول تر است نگاهي اجمالي به اين سيستم عامل خواهيم انداخت.ويندوز 7 ، هفتمين ويندوز کامپيوتر هاي شخصي مي باشد. که بعد از ويندوز ويستا که پروزه شکست خورده ماکروسافت بود وارد بازار شد. حداقل سيستم مورد نياز جهت نصب ويندوز 7 : cpu:1Ghz ، RAM :1G ، VGA :128Mو HDD : 20Gمي باشد.ويندوز 7 شامل 6 نسخه ميباشد که آنها را در جدول زير با يکديگر مقايسه ميکنيم.
 
ديسک سخت HDD
 
هارد ديسک وسيله‌اي است با صفحه انعطاف‌ پذير که سطح آنها با موادي پوشش داده شده که بتوان داده‌ها را به طور مغناطيسي بر روي آنها ضبط نمود. ظرفيت ديسک سخت معمولاً بر حسب گيگا بايت و ترابايت بيان مي‌شود. سرعت انتقال اطلاعات در قسمت داخلي در بازه 44.2مگابايت در ثانيه تا 74.5مگابايت در ثانيه تغيير مي‌کند و اين در حاليست که سرعت انتقال اطلاعات در واحدهاي خارجي 74.0مگا بايت در ثانيه تا 111.4مگا بايت در ثانيه متغيير است. يک ديسک سخت با زمان دسترسي تصادفي در بازه‌هاي بين 5ميلي ثانيه تا 15ميلي ثانيه تغييرات دارد.هاردديسک‌ها از منظر سرعت گردش محور مرکزي در پنج گروه 4200 ، 5400 ، 7200 ، 10و 15هزار دور در دقيقه قرار مي‌گيرند. هاردديسک‌هاي کوچک‌اندام 1.8 و 2.5 اينچي که بيشتر در دستگاه‌هاي قابل‌حمل مانند دستگاه‌هاي پخش موسيقي و لپ‌تاپ‌ها استفاده مي‌شوند از سرعت 4200و 5400دور در دقيقه پشتيباني مي‌کنند و برخي نمونه‌هاي جديد از سرعت 7500 دور در دقيقه بهره مي‌برند7500 RPM سرعت استاندارد هارد ديسک کامپيوترهاي روميزي است. هارد لپ تاپ ها به علت اندازه کوچک شان ، عموما 5400 RPM سرعت دارند. اما مي توانيد مدل هاي 7500 RPM را هم بيابيد ، ولي بايد مقداري از شارژ لپ تاپ تان را فداي سرعت بيشتر هارد تان کنيد
 
صفحه نمايش Display
 
صفحه نمايش مهمترين دستگاه خروجي لپ تاپ ميباشد ، که تمام داده ها بر روي آن نمايش داده ميشود. که به دو دسته کلي تقسيم مي شوند : LED , LCD
 
 نمايشگر LCDاز دوشيشه پولاريزه بهم چسبيده تشکيل شده است که مايع کريستال در بين آنها قرار گرفته است و نور دريافتي از پشت خود را پخش ميکند. در واقع خود کريستال مايع نوري توليد نميکند ، ولي در نمايشگر LEDاين لامپ ها ديود هاي نوري هستند که اين وظيفه را انجام مي دهند. به همين دليل است که نمايشگر هاي LEDاز کيفيت و شفافيت بيشتري برخوردارند و در عين حال مصرف برق کمتري نسبت به LEDها دارند. نيز TFTيک تکنولوژي LCDمي باشد . به عبارت ديگر وقتي صحبت از TFTمي کنيم منظور همان LCDاست که از موبايل گرفته تا لپ تاپ و ساير دستگاه هايي که صفحه نمايش دارند استفاده مي شود. TFTاختصار Thin Film Transistorبوده ، بدين صورت است که روي يک صفحه بسيار نازک و شفاف تعداد مشخصي از ترانزيستورها که نسبت مستقيم به ابعاد صفحه نمايش دارد قرار گرفته به نحوي که جهت روشنايي يک پيکسل يا نقطه نوراني ، سه ترانزيستور جهت رنگ هاي آبي ، سبز و قرمز تعبيه شده و با جريان الکتريکي متناسب با تصويري که قرار است نمايش دهد از عبور نورهاي پشت زمينه خود که توسط لامپ فلورسنت يا مهتابي خودمان روشن شده جلوگيري ، اجازه عبور کم نور و يا اجازه عبور کامل نور را مي دهد و آنچه که ما مي بينيم حاصل ترکيب اين عناصر است.
 
Memory :
 
پر کاربرد ترين نوع حافظه است و مخفف Random Access Memory مي باشد که حافظه اي قابل خواندن و نوشتن است ، زماني که ما راجب حافظه ي اصلي صحبت ميکنيم منظورمان همان RAM است که رابطه غيرمستقيم با کاربر دارد ، اطلاعات و داده هاي و هر برنامه اي که مي خواهد اجرا شود روي رم قرارمي گيرد دليل انجام اين عمليات تعادل بين سرعت پردازنده وديسک سخت است ، سرعت پردازنده بسيار زياد است و سرعت ديسک سخت نسبتا" پايين است رم با قرار گرفتن بين اين دو يک سرعت متعادل ايجاد مي کند ، به همين دليل رم در زماني که کاربر نيازدارد چندين برنامه را به طور همزمان اجرا کند واز برنامه پر حجم استفاده کند تاثير بسيار زيادي در سرعت سيستم خواهد داشت. امروزه در بازار رم هاي DDR3.DDR2موجود مي باشند اين حافظه ها در توان مصرفي ، ولتاژ باهم تفاوت دارند ، ولتاژ براي DDR2 2.5 و DDR3 1.5 ولت است
 
Blue-Ray چيست ؟
 
درحاليكه تكنولوژي هاي ديسك هاي نوري كنوني نظيرDVD , DVD RW , DVD-RAM براي خواندن و نوشتن داده ها وابسته به نور قرمز هستند ، اين فرمت جديد از ليزر آبي استفاده ميكند. براي همين نام اشعه آبي را به خود گرفته است. با وجود انواع مختلف ليزرهاي ديگر ، اين نوع ليزر قابليت تطبيق با انواع قديميDVD , CD را دارد. منفعت استفاده از ليزر آبي 405 نانومتري نسبت به ليزر قرمز 650 نانومتري ، كوتاهتر بودن طول موج آن است كه باعث ميشود در يك نقطه خاص دقت بيشتر به عمل بياورد. به همين دليل ميتوان اطلاعات را بهتر فشرده كرد و در مكان كوچكتري ذخيره نمود.در نتيجه امكان جاي دادن اطلاعات بيشتري در يك DVDيا CDبا همان سايز قبلي وجود دارد. مسئله اخير و تغير روزنه عددي 0.85آن چيزي است كه باعث شده ظرفيت اين ديسكها تا 25Gيا 50GB  بالا رود.
 
Wi-Fi چيست؟
 
Wi-Fi مخفف کلمه Wireless Fidelity است و اين فناوري محبوب با نام شبکه بي سيم ، ارتباط پر سرعت اينترنتي را با استفاده از امواج راديويي فراهم مي کند.انتقال اطلاعات با استفاده از امواج فرکانسي بالاي 2.4 گيگاهرتز تا 5 گيگاهرتز است و همچنين با فرکانس بالاتر اطلاعات بيشتري قابل حمل مي باشد.اين فناوري به کمک يک مبدل بي سيم اطلاعات را به سيگنال هاي راديويي تبديل و ارسال مي کند و با استفاده از يک router بي سيم سيگنال ها دريافت مي شود و رمزگشايي شده و با يک اتصال سيمي اترنت به اينترنت فرستاده مي شود و اين روند به صورت بر عکس هم انجام مي شود.شما با استفاده از اين تکنولوژي يه راحتي مي توانيد از طريق نوت بوک خود يا تلفن همراهتان به اينترنت بي سيم وصل شويد.يکي از مهمترين مزاياي شبکه Wi-Fi گسترش شبکه داخلي ، بدون سيم کشي مي باشد.اغلب فکر مي کنند که Wi-Fi و Bluetoothهر دو رقيب يکديگر در شبکه هاي بي سيم مي باشند اما هدف اين دو متفاوت مي باشد ، Bluetooth براي شبکه هاي بي سيم کوچک در نظر قرار گرفته شده است با برد پايين تر و مصرف برق کمتر اما شبکه بي سيم Wi-Fi براي شبکه هاي متوسط با برد بيشتر وبا پهناي باند وسيع تري مورد استفاده قرار مي گيرد.
محمد امین همت بازدید : 98 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (0)

نگاهی به گذشته و تاریخچه و ساختار لپ تاپ

«آلن کای» (Alan Kay) از شرکت «زیراکس»، باحتمال اولین کسی بود که در دهه ۱۹۷۰ طرح رایانه حمل شدنی دستی را به طور اصولی پایه ریزی کرد. او در این طرح رویایی رایانه هایی به اندازه دفترچه یادداشت را با نام پیشنهادی «داینابوک» (Dynabook) ترسیم کرد که براحتی حمل شود و توانایی حفظ و نگهداری تمام اطلاعات مورد نیاز هر شخص را داشته باشد.

کای معتقد بود که چنین رایانه هایی باید چنان ساخته شود که هر شخص بتواند یکی از آنها را از آن خود داشته باشد؛ و حتی برای داینابوک امکانات و کاراییهای شبکه بی سیم را نیز در نظر گرفت. با این حال، نه او و نه شرکت متبوعش هیچ کدام جزء اولین سازندگان رایانه های کوچک حمل شدنی نبود، بلکه اولین لپ تاپ را فردی انگلیسی به نام «ویلیام مگریج» برای شرکت «گرید سامانهز» در سال ۱۹۷۹ ساخت. این رایانه دارای ۳۴۰ کیلوبایت حافظه از نوع حبابی (bubble) و نمایشگری از نوع اکترولومینسنت بود. اختراع گرید بیش از یک پنجم از وزن سبکترین رایانه های کاربردی در آن زمان را نداشت و ناسا آن را برای برنامه شاتل فضایی در اوایل دهه ۱۹۸۰ به کار گرفت. 

با این حال، تا چند سال بعد لپ تاپ ها به طور جدی برای بازار طراحی نشد؛ تا اینکه در سال ۱۹۸۳ شرکت رایانه «گاویلان» لپ تاپی ساخت که ۶۴ کیلوبایت حافظه با دسترس تصادفی (random access memory) یاRAM داشت و از یک ریزپردازنده ۸۰۸۸ و ماوسی لمسی بهره می برد. این لپ تاپ سامانه عامل مخصوص به خود داشت و چاپگر حمل شدنی نیز آن را همراهی می کرد که ۴ کیلوگرم وزن لپ تاپ و ۴/۶ کیلوگرم وزن چاپگر بود. درایو فلاپی هم برای آن در نظر گرفته شده بود، اما با دیگر رایانه ها همساز نبود. با تمام این مزایا، گاویلان در این طرح شکست خورد! 

سال بعد، غول صنعت رایانه «اپل» Apple IIc را روانه بازار کرد که هرچند رایانه ای در ابعاد یک نوت بوک بود، براستی یک لپ تاپ محسوب نمی شد. Apple IIc دارای ۱۲۸ کیلوبایت حافظه، درایو فلاپی ۲۵/۵ اینچی، دو درگاه سریال، یک درگاه برای ماوس، کارت مودم، منبع تغذیه خارجی به صورت تاشونده، بود. ۵ کیلوگرم وزن داشت؛ اما نمایشگر ۹ اینچی مونوکرومی آن جدا و سنگینتر بود. با این حال، کل این رایانه کارایی حمل بنسبت آسانی داشت. در مقایسه با لپ تاپ های امروزی شاید تحمل ناپذیر به نظر آید، ولی در آن زمان برای کار در منازل و فروشگاهها استقبال خوبی از آن شد و تا پنج سال بعد هم همچنان در اوج ماند. 

در سال ۱۹۸۶ نیز IBM رایانه شخصی چندکاربردی خود (IBM PC Convertible) را به بازار فرستاد که بر خلاف Apple IIc لپ تاپی واقعی بود. این لپ تاپ همچون لپ تاپ گاویلان از ریزپردازنده نمونه۸۰۸۸ استفاده می کرد؛ اما دارای ۲۵۶ کیلوبایت حافظه، یک درایو فلاپی ۵/۳ اینچی، نمایشگر LCD، درگاههای موازی، سری چاپگر، فضایی برای نصب مودم، داخلی بود. رایانه شخصی چند کاربردی IBM همراه با برخی نرم افزارهای ویژه آن (نظیر ویرایشگر متن، تقویم، ماشین حساب، دفترچه تلفن، …) عرضه می شد. وزنی حدود ۴/۵ کیلوگرم داشت و ۳۵۰۰ دلار فروخته می شد. موفقیت این دستگاه بینظیر بود و طلیعه دار تجارتی نو در عرصه لپ تاپ ها شد، به طوری که «توشیبا» بزودی دنباله رو IBM شد و در پی آن شرکتهای متعددی با پشتوانه های قوی علمی و مالی به این قافله پیوستند. 

از آن زمان تاکنون، سازندگان بسیاری به این عرصه وارد شده اند و هر کدام در حد خود به بهبود لپ تاپ ها کمک کرده اند. لپ تاپ های امروزی پیچیده تر و سبکتر و شکیلتر است و خلاصه به آنچه «کای» در نظر داشت نزدیکتر است. 

بسیار متداول است در اختیار گذاردن پنل (Panel) برای اعمال تنظیمات به خود مشتری است. این روش نیاز شما را به ارتباط با مدیران فنی کم‌می‌کند و به شما امکان‌می‌دهد که در هر لحظه از شبانه‌روز تنظیمات دلخواه خود را اعمال کنید. تنظیماتی دیگر مانند تنظیم DSN و ODBC یا رجیستر کردنCOM OBJECT و یا اعمال تنظیمات گواهینامه SSL نیز از جمله مواردی‌است که در صورت استفاده و نیاز باید آن را در نظر‌ بگیرید.

اجزای لپ تاپ

رایانه رومیزی تشکیل شده اند از : مادربورد , کارت ویدئو , هارد درایو و چندین قطعه دیگر که همگی در جعبه بزرگی که اصطلاحا “کیس” گفته می شود جا می گیرند. صفحه نمایش و صفحه کلید هم که با استفاده از سیم یا بدون سیم به “کیس ها” متصل می شوند و چه بخواهید و چه نخواهید فضای زیادی از میز در نهایت به خاطر انبوه سیم های متصل شده به این دستگاه رومیزی گرفته می شود.

لپ تاپ ها بسیار کوچکتر و سبکتر از رایانه های رومیزی هستند و اولین چیزی که در آنها به چشم می خورد صفحه تایپ آنهاست که حتی آن هم از انواع رومیزی بسیار کوچکتر است. به خاطر کوچک بودن اندازه لپ تاپ ها وسایل سخت افزاری این نوع رایانه باید سه خاصیت داشته باشد:

1- در محل کوچکی جا شود.

2- باتری را به شکل کنسروی مصرف کند.

3- گرمای زیادی تولید نکند.

معمولا بسته به بهتر بودن نوع این سخت افزارها و اینکه تا چه حد سه خاصیت بالا را دارند , قیمت لپ تاپ ها تفاوت می کند. گران و یا ارزان بودن لپ تاپها دقیقا بستگی به همین سه خاصیت دارد.

محمد امین همت بازدید : 86 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (1)

تعریف نرم‌افزار آزاد

عنوان یک نرم‌افزار آزاد تلقی شود. گاه‌گاه ما این تعریف را اصلاح می‌کنیم تا واضح‌تر شود. اگر شما مایلید تغییراتی که اعمال کرده‌ایم را ببینید، لطفا بخش تاریخچه در قسمت پایین صفحه انگلیسی را ببینید.

« نرم‌افزار آزاد» درباره آزادی است، نه قیمت. برای درک بهتر باید به معنای «آزاد» در «آزادی بیان» فکر کنید، نه در «آبجو مجانی».

نرم‌افزار آزاد در مورد آزادی کاربران برای اجرا، کپی، توزیع، بررسی، تغییر و بهبود دادن نرم‌افزار می‌باشد. بطور دقیق‌تر نرم‌افزار آزاد به چهار نوع آزادی برای کاربران یک نرم‌افزار اشاره می‌کند:

  • آزادی برای اجرای برنامه برای هر منظوری (آزادی ۰)
  • آزادی برای مطالعه و بررسی چگونگی عملکرد برنامه و تغییر آن برای نیاز خود (آزادی ۱). دسترسی به کد منبع یک پیش‌شرط برای این آزادی می‌باشد.
  • آزادی برای توزیع مجدد کپی‌هایی از آن، بنابراین شما می‌توانید به همسایگان خود کمک کنید (آزادی ۲).
  • آزادی برای بهبود برنامه و انتشار این تغییرات برای عموم، بنابراین تمام جامعه از آن بهره می‌برند (آزادی ۳). دسترسی به کد منبع یک پیش‌شرط برای این آزادی می‌باشد.

در صورتی برنامه‌ای یک نرم‌افزار آزاد به شمار می‌آید که کاربران آن همه این آزادی‌ها را داشته باشند. بنابراین شما باید برای توزیع مجدد کپی‌هایی از آن، خواه با اصلاحات و تغییرات و خواه بدون آن، خواه رایگان و خواه در ازای دریافت وجهی، برای هر شخصی و در هر جایی آزاد باشید. آزاد بودن برای انجام این کارها (در میان کارهای دیگر) به این معنی است که شما مجبور به درخواست و پرداخت هزینه برای مجوز نیستید.

شما همچنین باید این آزادی را داشته باشید تا در برنامه تغییراتی ایجاد کنید و حتی بدون اشاره به وجود آنها، از آنها بطور خصوصی و برای کار خود استفاده کنید. اگر هم تغییرات خود را منتشر کردید، نباید ملزم به اعلام آن به شخص خاص و یا به روش خاصی باشید.

آزادی برای استفاده از برنامه به معنای آزادی هر شخص و یا سازمانی برای استفاده از آن برنامه بر روی هر سیستم کامپیوتری، برای هر کاری، و بدون نیاز به هر گونه ارتباط بعدی با توسعه‌دهنده و یا هر نهاد خاصی می‌باشد. در این نوع آزادی، هدف کاربر اهمیت دارد نه هدف توسعه‌دهنده؛ شما به عنوان یک کاربر آزاد هستید تا برنامه را برای هدف خودتان استفاده نمایید، و اگر برنامه را به شخص دیگری نیز بدهید، او هم آزاد است تا برنامه را برای هدف خودش استفاده نماید، شما حق ندارید هدف خودتان را به وی تحمیل نمایید.

آزادی برای توزیع مجدد کپی‌هایی از برنامه باید علاوه بر کد منبع، شامل شکل باینری و اجرایی برنامه و برای هر دو نسخه تغییر یافته و تغییر نیافته نیز باشد. (توزیع برنامه‌ها در شکل اجرایی برای سیستم‌عامل‌های آزادی که به راحتی نصب می‌شوند ضروری است.) اگر هیچ روشی برای تولید شکل باینری و اجرایی برای برنامه بخصوصی وجود نداشته باشد، مشکلی نیست (زیرا بعضی از زبانهای برنامه‌نویسی از آن ویژگی پشتیبانی نمی‌کنند). اما شما باید این آزادی را داشته باشید تا اگر روشی برای ارائه شکل باینری و اجرایی برنامه پیدا کردید، آن برنامه را مجددا به این دو شکل توزیع کنید.

به منظور داشتن آزادی برای تغییر دادن، و انتشار نسخه‌های بهبود یافته، شما باید به کدهای منبع برنامه دسترسی داشته باشید. بنابراین دسترسی به کد منبع یک شرط ضروری برای نرم‌افزار آزاد می‌باشد.

یکی از مهمترین روش‌های تغییر یک برنامه ادغام پیمانه‌ها و زیرروال‌های آزادِ موجود با برنامه اصلی می‌باشد. اگر مجوز برنامه بگوید که شما نمی‌توانید پیمانه‌های موجود را با برنامه ادغام نمایید، برای مثال اگر بخواهد که شما خودتان مالک کدی باشید که با برنامه اضافه می‌کنید، در این صورت این مجوز بیشتر از حد محدود کننده است تا به عنوان یک مجوز آزاد شناخته شود.

برای اجرایی شدن این آزادی‌ها، آنها باید تا وقتیکه شما هیچ کار اشتباهی بر خلاف این آزادی‌ها انجام نداده‌اید، غیر قابل فسخ و قطعی بمانند. اگر توسعه‌دهنده نرم‌افزار قادر باشد مجوز نرم‌افزار را، بدون این که شما کاری کنید که سبب این کار شود، باطل کند، این نرم‌افزار آزاد نیست.

با این حال بعضی قوانین خاص که درباره نحوه توزیع نرم‌افزار آزاد می‌باشند، هنگامی که با آزادی‌های اصلی در تضاد نباشند، قابل قبول هستند. برای نمونه «کپی‌لفت» (به بیان خیلی ساده) قانونی است که به موجب آن شما به هنگام توزیع مجدد برنامه، نمی‌توانید محدودیت‌هایی به آن اضافه کنید تا آزادی‌های اصلی را برای افراد دیگر از بین ببرید. این قانون نه تنها با آزادی‌های مرکزی در تضاد نیست بلکه از آنها محافظت نیز می‌کند.

در پروژه گنو، ما از کپی‌لفت برای حفاظت قانونی از این آزادی‌ها برای هر شخصی استفاده می‌کنیم. اما نرم‌افزارهای آزاد غیر کپی‌لفتی نیز وجود دارند. ما معتقدیم که دلایل مهمی برای اینکه چرا بهتر است از کپی‌لفت استفاده شود وجود دارند، اما اگر برنامه شما نرم‌افزار آزاد غیر کپی‌لفتی باشد، ما همچنان می‌توانیم از آن استفاده کنیم. برای تشریح اینکه چگونه «نرم‌افزار آزاد»، «نرم‌افزار کپی‌لفت شده» و دیگر بخش‌های نرم‌افزار با یکدیگر در ارتباطند، بخش‌های نرم‌افزار آزاد را ببینید.

« نرم‌افزار آزاد» به معنای “غیر تجاری» نیست. یک برنامه آزاد باید برای استفاده تجاری، توسعه تجاری، و توزیع تجاری در دسترس باشد. توسعه تجاری نرم‌افزار آزاد دیگر غیر معمول نیست، بلکه چنین نرم‌افزارهای آزاد تجاری بسیار مهم هستند. بنابراین شما ممکن است پولی پرداخت کرده باشید تا کپی‌هایی از نرم‌افزار آزاد را بدست آورده باشید و یا ممکن است کپی‌ها را بدون پرداخت هزینه بدست آورده باشید. اما صرفنظر از اینکه چگونه کپی‌ها را بدست آورده باشید، شما همیشه این آزادی را دارید تا نرم‌افزار را کپی کنید و تغییر دهید و یا حتی کپی‌هایی از آن را بفروشید.

اینکه آیا یک تغییر، بهبود به حساب می‌آید یا نه، نکته‌ای است که به ذهنیت افراد باز میگردد. اگر حق تغییر شما، محدود به چیزی باشد که دیگری آن را بهبود می‌داند، این آزادی نیست.

قوانین مربوط به نحوه بسته‌بندی یک بسته تغییر یافته نیز در صورتیکه بطور عملی و قابل اجرا، آزادی شما برای انتشار نسخه تغییر یافته را منع نکنند، قابل قبول هستند. قوانینی مانند «اگر شما برنامه را به این روش در دسترس قرار دادید، باید آن را به آن روش نیز در دست قرار دهید» نیز، با همان شرایط قبلی می‌توانند قابل قبول باشند. (به خاطر داشته باشید که چنین قانونی آزادی شما برای انتخاب انتشار و یا عدم انتشار برنامه را باقی می‌گذارد.) همچنین این برای مجوز قابل قبول است تا لازم بدارد که اگر شما یک نسخه تغییر یافته از برنامه را توزیع کردید و توسعه‌دهنده قبلی یک کپی از آن را درخواست نمود، شما باید یک کپی برای او بفرستید یا مشخص کنید که این تغییرات را شما انجام داده‌اید.

گاهی اوقات مقررات نظارتی صادرات و مصوبات تجاری دولت آزادی شما برای توزیع بین‌المللی کپی‌های برنامه را تحت تاثیر قرار خواهند داد. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار این قدرت را ندارند تا این محدودیت‌ها را حذف و یا زیر پا بگذارند، اما کاری که می‌توانند و باید انجام دهند این است که از تحمیل این محدودیت‌ها به عنوان شرایط استفاده از برنامه سر باز زنند. به این ترتیب، این محدودیت‌ها بر فعالیت‌ها و اشخاص خارج از حوزه قضائی این دولت‌ها تاثیر نخواهد داشت. بنابراین مجوزهای نرم‌افزارهای آزاد نباید رعایت مقررات صادراتی به عنوان یکی از شروط آزادی‌های ضروری را تحمیل کنند.

اغلب مجوزهای نرم‌افزار آزاد بر اساس کپی‌رایت می‌باشند، ولی برای آن دسته از الزاماتی که بواسطه کپی‌رایت می‌توانند تحمیل شوند، محدودیت‌هایی وجود دارد. اگر یک مجوز مبتنی بر کپی‌رایت آزادی را به روش‌هایی که در بالا توضیح داده شد محترم بشمارد و رعایت کند، بعید به نظر می‌رسد که مشکلات دیگری که ما هرگز پیش‌بینی نمی‌کردیم بوجود بیاید (اگر چه گه گاه این اتفاق می‌افتد). اما بعضی از مجوزهای نرم‌افزار آزاد بر اساس قراردادها می‌باشند، و قردادها می‌توانند شمار بیشتری از محدودیت‌های ممکن را تحمیل کنند. این بدان معناست که راه‌های بیشماری وجود دارند تا چنین مجوزی به طرز غیر قابل قبولی محدودکننده و غیر آزاد باشد.

ما نمی‌توانیم همه محدودیت‌های «قراردادها» که غیر قابل قبول هستند را فهرست کنیم. اگر یک مجوز مبتنی بر قرارداد، کاربر را به یک روش غیر معمول طوری محدود کند که مجوز مبتنی بر کپی‌رایت نتواند، و آن محدودیت در اینجا به عنوان یک عمل قانونی ذکر نشده باشد، ما درباره آن فکر خواهیم کرد و احتمالا آن را غیر آزاد تشخیص خواهیم داشت.

هنگامیکه درباره نرم‌افزار آزاد صحبت می‌شود بهتر است تا از به کار بردن عباراتی مانند «هدیه دادن» و یا «بطور رایگان» خودداری شود، زیرا این عبارات این مفهوم را می‌رسانند که موضوع در مورد قیمت می‌باشد، نه آزادی. بعضی عبارات معمول مانند «کپی غیر قانونی» مفاهیمی در بر دارند که ما امیدواریم شما بر آنها صحه نگذارید. برای بحث در مورد این عبارات بخش کلمات و عبارات گیج‌کننده که اجتناب از آنها با ارزش است را ببینید. ما همچنین فهرستی از ترجمه‌های «نرم‌افزار آزاد» به زبانهای مختلف داریم.

در نهایت بخاطر داشته باشید که معیارها و ظوابطی مانند آنها که در تعریف نرم‌افزار آزاد ذکر شدند، برای تفسیر به تفکری دقیق نیاز دارند. برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا مجوز نرم‌افزار خاصی صلاحیت مجوز نرم‌افزار آزاد بودن را دارد، ما آن را بر مبنای همین ظوابط در نظر می‌گیریم تا تصمیم بگیریم که آیا معنی و مفهوم آن به خوبی کلمات و عبارات در آن، مناسب هست. اگر مجوز‌ی شامل موارد نامعقول باشد، ما آن را رد می‌کنیم، حتی اگر آن مورد را در این معیارها پیش‌بینی نکرده باشیم. بعضی اوقات درخواست‌های یک مجوز پی‌آمدی پیش می‌آورد که قبل از اینکه تصمیم بگیریم آیا این درخواست‌ها قابل قبول هستند، تفکر بسیاری شامل بحث و مذاکره با یک وکیل را مطالبه می‌کند. هنگامیکه ما درباره یک موضوع جدید به نتیجه می‌رسیم، غالبا این معیارها را به روز می‌کنیم تا راحت‌تر ببینید که چرا مجوز‌های خاص صلاحیت دارند و یا ندارند.

اگر علاقمند هستید تا ببینید که آیا مجوز خاصی صلاحیت مجوز نرم‌افزار آزاد بودن را دارد، فهرست مجوزهای ما را ببینید. اگر مجوزی که برای شما مهم است در آنجا فهرست نشده است، می‌توانید با فرستادن ایمیل به آدرس <licensing@gnu.org> از ما درباره آن سوال کنید.

اگر در نظر دارید تا یک مجوز جدید بنویسید، لطفا با همان آدرس با بنیاد نرم‌افزار آزاد تماس بگیرید. تکثر مجوز‌های مختلف نرم‌افزار آزاد به معنی کارهای زیاد انجام شده برای کاربران در جهت درک مجوز‌ها می‌باشد. ممکن است ما بتوانیم به شما کمک کنیم تا مجوز نرم‌افزار آزادی را پیدا کنید که نیازهای شما را برآورده می‌کند.

اگر این غیر ممکن بود، و شما واقعا به یک مجوز جدید نیاز داشتید، با کمک ما می‌توانید مطمئن باشید که مجوز واقعا یک مجوز نرم‌افزار آزاد هست و از مشکلات عملی گوناگون اجتناب کنید.

فراتر از نرم‌افزار

به همان دلایلی که نرم‌افزار باید آزاد باشد، و در عین حال به خاطر اینکه راهنماها جزئی از نرم‌افزارها هستند، راهنمای نرم‌افزارها نیز باید آزاد باشند.

این استدلال در مورد دیگر فعالیت‌هایی که منجر به تولید نتایج کاربردی می‌شوند نیز منطقی به نظر می‌رسد. به عبارت بهتر، فعالیت‌هایی که دانش کاربردی ایجاد می‌کنند، مثل فعالیت‌های آموزشی یا مورد ارجاع. ویکی‌پدیا بهترین نمونه شناخته‌شده است.

هر فعالیتی می‌تواند آزاد باشد، همانطور که تعریف نرم‌افزار آزاد برای تعریف فعالیت‌های فرهنگی آزاد نیز بسط داده شده است.

متن‌باز؟

برای رساندن مفهومی نزدیک به (و نه دقیقا) «نرم‌افزار آزاد» را شروع کرده‌اند. ما عبارت «نرم‌افزار آزاد» را ترجیح می‌دهیم، زیرا به محض شنیدن آزادی را به ذهن می‌آورد، نه قیمت را. واژه «باز» هیچگاه به آزادی منسوب نمی‌شود.

محمد امین همت بازدید : 92 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (0)

مهندسی نرم‌افزار

مهندسی نرم‌افزار یعنی استفاده از اصول مهندسی بجا و مناسب برای تولید و ارائه محصول نرم‌افزاری با کیفیت که قابل اطمینان و با صرفه بوده و برروی ماشین‌های واقعی به طور کارآمدی عمل کند.

مهندسی نرم‌افزار یک روش سیستماتیک، منظم و دقیق برای ساخت و ارائه محصولی نرم‌افزاری با کیفیت است.

مهندسی نرم‌افزار اغلب شامل فرایند خطی تحلیل، طراحی، پیاده‌سازی و آزمون است؛ که با به کارگیری روش‌های فنی و علمی از علوم مهندسی موجب تولید نرم‌افزاری با کیفیت مطلوب در طول یک فرایند انتخابی مناسب پروژه می‌شود.

کاربردهای مهندسی نرم‌افزار دارای ارزش‌های اجتماعی و اقتصادی هستند، زیرا بهره‌وری مردم را بالا برده، چند و چون زندگی آنان را بهتر می‌کنند. مردم با بهره‌گیری از نرم‌افزار، توانایی انجام کارهایی را دارند که قبل از آن برای‌شان شدنی نبود. نمونه‌هایی از این دست نرم‌افزارها عبارت‌اند از: سامانه‌های توکار، نرم‌افزار اداری، بازی‌های رایانه‌ای و اینترنت.

فناوری‌ها و خدمات مهندسی نرم‌افزار به کاربران برای بهبود بهره‌وری و کیفیت یاری می‌رساند. نمونه‌هایی از زمینه‌های بهبود: پایگاه داده‌ها، زبان‌ها، کتابخانه‌ها، الگوها، فرایندها و ابزار.

محمد امین همت بازدید : 152 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (0)

معرفی قطعات سخت افزاری کامپیوتر

 

سخت افزار شامل کلیه قطعات کامپیوتر می باشد از قبیل:
1) مادر بورد
2) CPU
3) کیس و پاور
4) فلاپی دیسک
5) هارد دیسک
6) سی دی رام
7) کارت صدا
8) کارت فکس مودم
9) کارت گرافیک
10) کی بورد
11) مانیتور
12) ماوس
13) پلاتر
14) پرینتر
15) کارت شبکه
16) کارت TV
17) کارت I/O
18) قلم نوری
19) RAM
20) رسیور کارت
21) اسکنر

● آشنایی با قطعات سخت افزاری
مادر بورد یا برد اصلی کامپیوتر( Main Board , Mother Board): بردی است که کلیه بردهای کامپیوتر روی این نصب می شوند. بر روی آن محلهایی برای اتصال یا قرار گرفتن کارتهای مختلف‘ کابلهای مختلف و سی پی یو قرار دارد. ابعادی حدود 25*30 سانتی متر دارد. چند مدل رایج آن عبارتند از: GIGA، ATC 7010، Asus. جزء اصلی ترین بردها محسوب می گردد. نوع سی پی یو و ایرادهایش مستقیما روی نحوه کاردکرد سیستم تاثیر می گذارد و کوچکترین ایراد آن باعث عدم کارکرد کامپیوتر می گردد.
قسمتهای روی برد به شرح زیر می باشد:
1) سوکت مخصوص CPU: که در مادر بردهای 486 و پنتیوم به صورت مربع بوده ولی در پنتیوم 2 به صورت کارتی می باشد. نوع سوراخهای سوکتهای 486 موازی بوده و در سوکتهای پنتیوم سوراخها به صورت اریب می باشد. هر دو دارای ضامنی جهت وصل کامل دارند.
2) اسلاتها یا شیارهای گسترشی : توانایی مادربرد را گسترش میدهند. اسلاتها به سه صورت می باشند: آیزا AISA)) پی سی آی(PCI) ای جی پی (AGP)که به ترتیب سریعتر و جدیدتر می باشند. اسلاتها برای نصب انواع بردها یا کارتها روی مادربرد طراحی شده اند.
3) ماژولهای رم: که جهت نصب رم طراحی شده اند و انواع رم های 4 مگابایت 16 مگابایت 32 مگابایت 64 مگابایت 128 مگابایت و ... در این ماژولهای مخصوص خود نصب می شوند که دارای ضامنی نیز می باشند.
4) باطری ساعت و تاریخ : این باطری جهت نگهداری ساعت و تاریخ سیستم در مواقعی که کامپیوتر خاموش می باشد گذاشته شده است که به صورت جعبه ای و سکه ای و خازنی قابل تعویض می باشد.
5) خروجی کی بورد: این خروجی که جهت نصب به صفحه کلید طراحی شده به دو صورت معمولی و PS2 می باشد.
6) خروجی های ONBOARD : بعضی از مادربردها بردها را به صورت روی برد دارند که خروجی این بردها روی مادر برد خواهند بود.
در روی مادربرد جامپرهایی جهت تنظیم ولتاژ و سرعت و نوع سی پی یو وجود دارد که حتما باید تنظیم شود چرا که در غیر اینصورت ممکن است به سی پی یو آسیب برساند.
یکسری جامپرها در مادر برد دیده می شود که به کیس وصل می شود جهت نمایش وضعیت روشن و خاموش بودن LED های روی کیس و کی بورد می باشد.
جعبه مادر بورد معمولا شامل یک کابل IDE جهت اتصال به هارد درایو و یک کابل روبان برای اتصال به فلاپی درایو می باشد. یک سی دی شامل درایورهای چیپ ست مادر بورد که در صورت داشتن کارت صدا و کارت گرافیک و کارت LAN به صورت ONBOARD دارای درایورهای آنها نیز خواهد بود.
مادربوردها مجموعه وسیعی از کانکتورها را در پنل I/O فراهم می کنند. به عنوان مثال در مادربورد EPoX 8RDA+ ازچپ به راست داریم: کانکتور داخل رنگ آبی کمرنگ یک کانکتور ماوس PS/2 می باشد. کانکتور داخل رنگ ارغوانی یک کانکتور کی بورد PS/2 می باشد. دو کانکتور داخل رنگ سبز کانکتورهای USB 2.0 می باشند. کانکتور داخل رنگ قرمز کانکتور پورت پارالل (موازی) می باشد . دو کانکتور داخل رنگ زرد کانکتورهای پورت سریال (COM1,COM2) هستند. کانکتور داخل رنگ نارنجی کانکتور RJ45 LAN می باشد. دو کانکتور داخل رنگ سبز دو کانکتور اضافی USB 2.0 می باشند. کانکتور داخل رنگ صورتی برای میکروفن می باشد. کانکتور داخل رنگ آبی کانکتور خط ورودی کارت صدای BUILT IN و کانکتور داخل رنگ سبز کانکتور خط خروجی کارت صدای BUILT IN می باشد.
اتصال وسایل از طریق کانکتور USB به خاطر راحتی در استفاده روز به روز گسترش پیدا می کند و از آنجا که وسایل به صورت گردان می توانند به همدیگر زنجیره ای وصل شوند بنابراین کانکتورهای USB تمام شدنی نیستند. اما استفاده از یک پرینتر یا سیستم BACK UP درایو نوار در پورت پارالل غیر معمول نیست یا اینکه کانکتورهای PS/2 کی بورد و ماوس جهت استفاده کی بورد و ماوس.
کانکتورهای روی پنل I/O هنگامی که مادربورد نصب می شود از پشت کیس کامپیوتر برآمدگی دارند بنابراین این کانکتورها بدون باز کردن کیس کامپیوتر قابل دسترسی هستند.
برای کارآیی بهتر سی دی رایتر و هارددرایو نباید روی یک IDE نصب شوند. جعبه مادربورد شامل یک کابل IDE است. بنابراین یک کابل IDE دیگر باید جداگانه خریده شود. در شکل زیر یک کابل IDE با طول 18 اینچ استاندارد با کیفیت بالا BELKIN دیده می شود. کانکتورهای کابل جهت نشان دادن محل اتصال هر کدام رنگهای متفاوتی را دارند. آبی برای مادربورد سیاه برای وسیله MASTER IDE و خاکستری برای وسیله SLAVE IDE.
● مادربردهای DDR:
نوع جدید مادربوردها که علاوه بر دارا بودن اسلاتهای AGP ماژولهای حافظه DDR را نیز ساپورت می کنند.
● مادربردهایSDRAM :
نوع قدیمی مادربوردها که شامل اسلاتهای ISA می باشد.
● مادربردهای RAID:
نوعی از مادربردها که استفاده از دو هارددرایو را به صورت parallel فراهم می کند.
● واحد پردازش مرکزی :
کنترل کننده مرکزی کامپیوتر می باشد که به کلیه قسمتهای کامپیوتر رسیدگی می نماید و عمل پردازش را انجام میدهد. این قطعه پردازشگر اصلی کامپیوتر است و در واقع تعیین کننده نوع کامپیوتر می باشد. در حال حاضر CPUهای پنتیوم رایج است که انواع آن پنتیوم 2، 3، 4 می باشند.
CPUها دارای ابعادی حدود 5 * 5 cm و با ضخامتی حدود 2 mm می باشند. CPU بر روی برد اصلی در جای مخصوص خود نصب می شود. سرعت CPU با واحد مگاهرتز معرفی می شود. این پردازنده دارای مدار الکترونیکی گسترده و پیچیده است که به انجام دستورات برنامه های ذخیره شده می پردازد. بخشهای اصلی CPU حافظه و واحد کنترل و واحد محاسبه و منطق هستند. در بخش حافظه کار ذخیره سازی موقت دستورها و یا داده ها در داخل ثباتها یا Registerها انجام می شود. واحد کنترل با ارتباط با بخشهای مختلف سی پی یو کار هدایت و کنترل آنها را بر عهده دارد. واحد محاسبه و منطق(ALU) کار انجام توابع حسابی و مقایسه ای و منطقی را بر عهده دارد.
از میان انواع سی پی یوهای AMD و اینتل که بازار را در چنگ خود دارند پردازنده athlon از AMD ارزانتر و سریعتر و با کیفیت تر از پردازنده های اینتل می باشد.
● مقایسه پردازنده Athlon و Duron
 پردازنده Duron 1.3 GHz حتی وظایف سخت را به خوبی انجام میدهد. Athlon XP تا Athlon XP 2600+ یک پردازنده 266FSB است. از Athlon XP 2500+ به بالا 333FSB است. از Athlon XP 3000+ به بالا 400FSB می باشد( از روی هم افتادنها معلوم می شود که دو پردازنده هم سرعت می توانند دارای FSBهای متفاوتی باشند). Athlon XP 1700+ یا 1800+ تقریبا معادل و کمی قدرتمندتر از AMD Duron 1.3 GHz می باشد.
دو مطلب در مورد اینکه پردازنده با چه FSB ای را استفاده کنیم اهمیت دارد: اول اینکه مادربورد باید کاملا FSB پردازنده را ساپورت کند( هر مادربوردی حداکثر تا یک حد FSB را ساپورت می کند). دوم اینکه RAM باید در همان سرعت FSB پردازنده کار کند. مثلا:
پردازنده 200FSB باید با PC1600RAM استفاده شود.
پردازنده 266FSB باید با PC2100RAM استفاده شود.
پردازنده 333FSB باید با PC2700RAM استفاده شود.
پردازنده 400FSB باید با PC3200RAM استفاده شود.
اما احتمال دارد کامپیوتر با سرعت FSB پردازنده و سرعت RAM غیر مطابق با آن اسمبل شود مانند پردازنده 266FSB با PC2700RAM. این مجموعه هم کار می کند زیرا BIOS به سرعت کلاک حافظه اجازه می دهد که به صورت تفاضلی با سرعت FSB پردازنده ست شود. بنابراین این دو قطعه با هم به خوبی کار می کنند.
● پردازنده پنتیوم و پنتیوم 4 و پنتیوم 3
پنتیوم 3 و پنتیوم 4 پردازنده های بسیار خوبی هستند. کمی قبل پردازنده AMD در مواردی مانند کیفیت خو ب به نظر نمی رسید و مشکلات سازگاری داشت. بخصوص با کارت ویدئوهای مخصوص. امروزه کیفیت و سازش پذیری AMD Athlon مساوی با پنتیوم 3 و پنتیوم 4 است. وقتی تمام موارد با هم مساوی اند. پس بهتر است به سمت خرید AMD Athlon برویم که ارزانتر است.

● (READ ACCESS MEMORY):

قطعه ایست که در ماژولهای رم نصب می شود و وظیفه اش نگهداری اطلاعات به صورت موقتی است تا سی پی یو بهتر بتواند کار خود را انجام دهد. در واقع به خاطر اختلاف زیاد سرعت بین دیسک سخت و سی پی یو از رم استفاده می شود تا این اختلاف سرعت کاهش یابد. دو نوع رم هست: رم های معمولی (SD RAM) و رم های سریع (DD RAM). رم ها در انواع 4 8 16 32 64 128 256 مگابایتی در بازار وجود دارد. یک رم 256 تمامی کارها را به خوب انجام می دهد و ما را مطمئن می کند که رویهم رفته کارآیی سیستم به خاطر مقدار رم سیستم بی جهت از بین نمی رود.
مادربردهای خوب امروزی اصولا از حافظه PC2100DDR( برای مادربردهای DDR266) یا از حافظه PC2700( برای مادربردهای DDR333) استفاده میکنند. همه اینها از نوع DIMM form factor تبعیت می کنند( ساختمان فیزیکی). همه حافظه های کامپیوتر اینگونه نیستند. برای مثال کامپیوترهای قدیمی از ماژولهای حافظه SIMM استفاده می کنند در حالیکه امروزه ماژولهای حافظه DIMM معمولترند و از آنجاییکه استاندارد JDEC برای حافظه های DDR400 به مرحله نهایی نرسیده است همه ماژولهای حافظه PC3200 در همه مادربردهایی که حافظه PC3200 را ساپورت می کنند کار نمی کنند.
در موقع خرید علاوه بر اینکه باید رمی که با کامپیوتر سازگار باشد مد نظر قرار داده شود باید کیفیت رم را نیز در نظر گرفت. مشکلات بسیاری از کامپیوترها بعلت استفاده از رم با کیفیت پایین می باشد. کمپانی هایی مانند KingSton و Corsair اعتبار بالایی دارند و Mushkin بالاترین کیفیت رم را می سازد برای کسانی که مایل به پرداخت پول بیشتری هستند.
● کارت گرافیک یا VGA:
این قطعه رابطی است بین برد اصلی کامپیوتر و مانیتور که وظیفه اصلی آن آماده سازی اطلاعات برای نمایش توسط مانیتور است. کارت گرافیک بر روی برد اصلی کامپیوتر نصب می گردد و فیشی دارد که سیم کابل مانیتور به آن متصل می گردد.
بعضی از کارتهای گرافیکی امکانات خروجی TV دارند که قابل نصب به TV یا ویدئو می باشند.
چهار جزء کلیدی برای تمام سیستمها مادربورد پردازنده رم و کارت گرافیک هستند. با وجود تمام مطلوبیتی که کارتهای گرافیکی امروزی دارند اما آنها هنوز دارای کاستیهایی هنگام کار با پردازنده های بسیار قوی و رم هستند. کارتهای گرافیک MX بسیار عالی اند هم در کارآیی و هم در ارزان بودن و هم در بسته بندی و هم در نرم افزار. خرید یک پردازنده خوب همراه با یک کارت گرافیک پایین تر از حد پردازنده، پول دور ریختن است.
● رقابت کارتهای گرافیکی ATI و NVIDIA :
یک رقابت شدید بین دو کارت گرافیک عالی NVIDIA و ATI وجود دارد مانند رقابت بین پردازنده های AMD و پنتیوم. کارت گرافیک NVIDIA GeForce4 Ti 4200 128MB 4x AGP حداقل کارت گرافیکی است که برای یک سیستم گرافیکی سطح بالا لازم می باشد که دارای قیمت پایینی می باشد. بعضی از کارتهای گرافیکی دارای توضیحی مانند مدل DirectX 8.1 یا مدل DirectX 9.0 یا مدل تمام DirectXها می باشند. این یک فاکتور برای خریدن کارت گرافیک سطح بالا نیست. همه کارتهای گرافیکی تمام حالتهای DirectX را ساپورت می کنند. بعضی ها فقط کارهای بیشتری را از لحاظ سخت افزاری نسبت به بقیه انجام می دهند اما تمام کارتهای گرافیکی سطح بالا به اندازه کافی برای انجام وظیفه قوی هستند. حالت دیگری که موجب اختلاف قائل شدن بین کارتهای گرافیکی سطح بالا از یکدیگر می شود اینست که آیا آنها از لحاظ سخت افزاری AA را ساپورت می کنند یا نه. اما این یک فاکتور برای خریدن کارت گرافیک خوب نیست. AA پردازشی است که به موجب آن لبه های ناهموار و دندانه دار کمی نرم تر و صافتر می شوند و تا حدی کار و تاثیر دقیق و ماهرانه ای است.
بیشتر کارتهای گرافیکی سطح بالا AGP 8x را ساپورت می کنند. برای گرفتن بیشترین بازدهی AGP 8x، مادربورد نیز لازم است که AGP 8x را ساپورت کند. یک ترکیب AGP 8x، %5 تا %10 بهبود در اجرا و نمایش را نسبت به همان کامپیوتر با AGP 4x می دهد. مدل های Geforce FX NVIDIA از لحاظ فیزیکی بسیار بزرگند به طوریکه آنها دو اسلات کارت را اشغال می کنند، اسلات AGP و اسلات PCI مجاورش را.
برای گرفتن بیشترین بازدهی از کارت گرافیکی سطح بالا باید پردازنده سطح بالا و حافظه سریع داشت و گرنه پردازنده قادر نخواهد بود تا کارت گرافیک را با لود کردن مشغول نگهدارد.
باید حداقل از حافظه PC2700 و یک پردازنده Athlon XP 2100+ استفاده کرد تا بیشترین بازدهی را از کارت گرافیک سطح بالا گرفت.
● کارت صدا یا Sound Card :
برای اینکه کامپیوتر بتواند صدا را نیز پخش نماید به قطعه دیگری به نام کارت صوتی نیاز داریم. کارت صوتی نیز همانند کارت گرافیکی بر روی برد اصلی نصب می شود و در پشت آن چند فیش برای میکروفون و بلندگو قرار دارد. کارت صدا وظیفه آماده سازی سیگنالها برای پخش و دریافت سیگنالهای ورودی از میکروفون و آماده سازی آنها برای ذخیره در کامپیوتر را بر عهده دارد. این قطعه اطلاعات کامپیوتری صفر و یک را به اطلاعات صوتی تبدیل می کند و انوع رایج آن در حال حاضر عبارتند از: Genius، Yamaha، Vibra و ...
برای کامپیوترهای قدیمی تر باید کارت صدا نیز خریده می شد، اما همراه با اغلب مادربوردهای امروزی خریدن کارت صدا ضروری نیست چون آنها دارای ساپورت Build in برای صدا با کیفیت خوب هستند، اما در صورت لزوم می توان کارت صدا به طور جداگانه بر روی این مادربوردها نیز نصب کرد. از بهترین کارت صداها، Creative Sound Blaster Audigy می باشد که با انواع mp3 و Gamer قابل دسترسی است که هر دو دارای یک نوع سخت افزار هستند اما شامل بسته های نرم افزاری جداگانه ای می باشند. قبل از Audigy، کارت صدای Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 بهترین نوع کارت صدا بود و هنوز هم در انواع mp3 و X Gamer قابل دسترسی است.
بر خلاف کارت گرافیک Live!، Audigy به دو اسلات PCI برای شکل کاملش نیاز دارد اما اسلات PCI دومی در واقع فقط برای فراهم کردن یک کانکتور برای Joystick استفاده می شود و در صورت عدم نیاز به آن می توان فقط از یک اسلات PCI استفاده کرد. Audigy همچنین دارای ساپورت FireWire می باشد.
● کارت فکس مودم (Fax Modem):
فکس مودم کارتی است که در اسلاتهای مادربورد نصب شده و برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها استفاده شده و کامپیوترها را مجهز به امکانات ارسال و دریافت فکسهای معمولی با کیفیت بالا و حتی رنگی می کند علاوه بر این جهت دریافت و ارسال اطلاعات کامپیوتری مانند فایل صدا و فایل اطلاعاتی و غیره توسط خطوط مخابراتی به کار می رود. انواع مودم هایی که از خطوط تلفن استفاده می کنند عبارتند از: مودم Dial up، مودم ISDN و مودم DSL.
یک شبکه تلفن سنتی بر اساس سیگنالهای آنالوگ عمل می کند در حالیکه کامپیوترها با سیگنالهای دیجیتالی کار می کنند، بنابراین وسیله ای لازم است تا سیگنالهای دیجیتالی کامپیوترها را به سیگنال آنالوگ و سازگار با خطوط تلفن تبدیل نماید(Modulation). این وسیله همچنین باید سیگنال های آنالوگ خطوط تلفن را به سیگنال دیجیتالی تبدیل کند(demodulation). یک چنین وسیله ای به نام مودم مشهور است. این نام از دو کلمه Modulation/Demodulation گرفته شده است. یک مودم همچنین DCE(Data Circuit Terminating Equipment) نامیده می شود که برای اتصال یک کامپیوتر یا ترمینال داده به یک شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. به طور منطقی یک کامپیوتر شخصی (PC) را DTE(Data Terminal Equipment) نیز می نامند. سه نوع مودم وجود دارد: مودم داخلی(internal modem) که یک برد الکترونیکی است و در گذرگاههای ISA یا PCI بر روی مادربورد قرار می گیرد و توسط یک کانکتور Rj 11 به خطوط تلفن متصل می شود. نوع دیگری از مودم ها، مودم خارجی(external modem) نامیده می شود که برد الکترونیکی آن درون جعبه مخصوصی قرار داشته و در خارج از کامپیوتر قرار می گیرد که توسط کانکتور DB 9 به یکی از پورتهای سریال کامپیوتر متصل می شود. نوع سوم که در کامپیوترهای Laptop به کار می رود شامل یک کارت است که در شیار PCMCIA قرار می گیرد و این کارت در واقع دربرگیرنده کل برد الکترونیکی مودم است. سرعت انتقال داده ها در مودم ها با پارامترهای زیر بیان می شود: آهنگ باود(Baud Rate) و آهنگ ارسال داده ها (Data Rate). آهنگ ارسال داده ها عبارتست از تعداد بیتهایی که یک مودم می تواند در یک ثانیه ارسال نماید و آهنگ باود عبارتست از تعداد تغییرات سیگنال که در یک ثانیه اتفاق می افتد.
هنگام خرید یک مودم باید مطمئن شد که آیا استانداردهای V.92 و V.44 را ساپورت می کند یا نه. این استانداردها تعدادی از بهبود و پیشرفتها را تضمین می کنند از قبیل ساپورت انتقال سریع داده ها.
● Hard Disk:
این قطعه بانک اطلاعات کامپیوتر است و همه اطلاعاتی که قرار است برای مدتی طولانی نگهداری شوند، اغلب در این قطعه نگهداری می شوند. هارد از طریق یک کابل داده به برد اصلی متصل می گردد و یک کابل برق نیز از منبع تغذیه به آن متصل می شود. دو مارک عمده هارد Quantum و Maxtor است. هارد ابعادی به اندازه 12 * 8 cm دارد.
استفاده از یک هارد دیسک با ظرفیت بیشتر از 137.4 گیگابایت می تواند بیشتر از درایوهای کوچکتر مشکل ساز باشد. این هارد درایوها احتیاج به استاندارد آدرس دهی 48 بیتی جدیدتری که به وسیله درایورهای چیپ ست مادربورد،BIOS، و بوسیله سیستم عامل ساپورت می شود دارد.
در انتخاب یک هارددیسک باید به سطح ایجاد نویز و تولید حرارت نیز توجه کرد.
بیشتر هارد درایوهای امروزی از استاندارد Advanced Technology Attachment استفاده می کنند. همچنین به عنوان Integrated Digital Environment شناخته شده هستند. این یک رابط پارالل است که سرعت انتقال ماکزیممی بالغ بر 133 مگابایت در ثانیه را ساپورت می کند که این بیشتر از حدی است که کامپیوترهای امروزی می توانند استفاده کنند. هارددرایوهای SATA  هم به عرصه ظهور رسیده اند و روزی چیزی عادی خواهند بود. یک هارد درایو که از SATA استفاده می کند سرعت انتقال بالغ بر 150 مگابایت بر ثانیه را ساپورت می کند. هارددرایوهای ATA نمی توانند با سرعت انتقال بیشتر از 133 مگابایت در ثانیه ساخته شوند اما هارددرایوهای SATA روزی به سرعت انتقال 300 و حتی 600 مگابایت در ثانیه خواهند رسید.
گزارشهای اولیه از مشکلات فراوان استفاده از SATA در قالبهای RAID حکایت می کند. اما سایر مزایای SATA به نظر مطلوب می رسد ولی نه زیاد:
1) SATA از کابلهای کوچکتر برای اتصال هارد درایو به مادربورد استفاده می کند نسبت به کابلهای bulkier ribbon که هارددرایوهای IDE آنرا استفاده می کنند. این موضوع مهم است چرا که کابل ریبون IDE به اندازه ای بزرگ است که به راحتی جریان هوا را در داخل کیس مسدود می کند و تاثیر فن های کیس را تقلیل می دهد. اما می توان کابلهای ریبون IDE را خارج از مسیر جریان هوا در داخل کیس عبورداد.
2) کابل SATA می تواند تا 39.4 اینچ باشد در حالیکه کابلهای IDE از 18 اینچ تجاوز نمی کنند. اما فقط یک کامپیوتر بلند به کابل بالای 18 اینچ احتیاج دارد.
3) یک کابل SATA احتمال تداخل الکتریکی کمتری که روی اتصال بین هارددرایو و مادربورد واقع می شود دارد چون سریال است. در حالیکه IDE پارالل است با 40 سیم در طول اتصال. با اینکه این مورد از لحاظ تئوری معقول به نظر می رسد اما به سختی می توان تصور کرد که SATA پیشرفتی حاصل کرده است. چرا که کسی تا حالا نشنیده است که یک مشکل تداخل الکتریکی در کابلهای ریبون IDE بوجود آمده باشد.
باید به این نکته توجه کرد که یک هارددرایو SATA نمی تواند همیشه در کامپیوترهای ATA جا بگیرد. مثلا مادربورد باید رابط SATA را ساپورت کند و ملزومات کانکتور پاور برای هارددرایو SATA با هارددرایو ATA فرق دارد.
ATA133 محصول جدیدی است که قدم جدیدی در سرعت هارددرایو برداشته است اما از لحاظ عملی و کاربردی، هارددرایو ATA100 با هارددرایو ATA133 یکی است و حتی بهتر هم کار می کند. کامپیوترهای خانگی دارای مشکل کمتری در بکارگیری پهنای باند فول هارددرایو ATA100 تحت هر شرایطی هستند نسبت به هارددرایوهای ATA133.
● Floppy Drive:
این قطعه که ابعاد آن تقریبا cm 2×12×8 است، برای خواندن و نوشتن بر روی دیسک نرم (فلاپی) کاربرد دارد. این دیسکتها قابلیت ذخیره سازی 1.44 مگابایت اطلاعات را دارند. دیسکتها اغلب برای جابجا کردن حجم کم اطلاعات بکار می روند. در حال حاضر فلاپی درایو Teac بیشترین مصرف را دارد. فلاپی درایو از طریق یک کابل داده به برد اصلی وصل می شود.
فلاپی درایو ها به دو نوع کلی 51.4 اینچ و 31.2 اینچ می باشند که مدل 51.4 اینچ استفاده نمی گردد. مدل 31.2 اینچ به سه نوع 740kb ( که به خاطر قدیمی بودن استفاده نمی شود) و 1.44mb ( که بیشترین مصرف را دارد) و 2.88mb تقسیم می شود.
هر کامپیوتر می تواند دو عدد فلاپی درایو داشته باشد.

 

محمد امین همت بازدید : 77 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (0)

تاريخچه كامپيوتر در ايران

 


مي توان به چهار دوره تقسيم كرد :
پيدايش:كامپيوتر در سال 1341وارد ايران شد.بدين ترتيب پيدايش كامپيوتر در ايران تقريبا 10 سال بعد از ظهور كامپيوتر در كشور هاي صنعتي بود
توسعه:دوره توسعه كامپيوتر از سال 1350 در ايران آغاز و تا سال 1360 ادامه يافت. 
اين دوره همراه با رقابت زياد براي خريد سخت افزار , پياده سازي سيستم هاي عظيم نرم افزري , استخدام هر چه بيشتر نيروي انساني و دنبال كردن برنامه هاي جامع با توجه به واقعيت هاي فني ئنيروي انساني كشور بود.بازنگري: با ظهور انقلاب اسلامي, در زمينه كامپيوتر نيز تغيير و تحولاتي صورت گرفت و در نهايت تا سال 1359 يك سري بازنگري كلي انجام شد. بلوغ : پس از بازگشايي دانشگاه ها در سال 1362 مرحله بعدي رشد كامپيوتر آغاز شد و هر دو شاخه نرم افزار و سخت افزار توسعه فراواني يافتند. از مهمترين كارهاي اين دوره مي توان پردازش زبان و خط فارسي را نام برد.

محمد امین همت بازدید : 127 چهارشنبه 11 آذر 1394 نظرات (1)

رايانه(کامپیوتر) چیست؟



کامپیوتر ماشینی است قابل برنامه ریزی که از ترکیب اجزای الکترونیکی والکترومکانیکی تشکیل شده است ومی تواند پس از دریافت ورودی ها بر اساس دنباله ای از دستور والعمل ها پردازش های خاصی را انجام داده وسپس نتیجه را ذخیره نموده ویا به خروجی بفرستد. کامپیوتر در آموزش ،صنعت ، سینما وتلویزیون ،پروژه های علمی وتحقیقاتی کاربرد دارد.
داده چیست ؟ در سیستم کامپیوتری مقادیر ورودی سیستم را داده يا data می نامند.

پردازش چیست؟هر عملی که کامپیوتر روی داده ها انجام می دهد پردازش processing می نامند.

اطلاعات چیست؟در سیستم کامپیوتر، حاصل پردازش سیستم را اطلاعات Information گویند.

تعداد صفحات : 3

درباره ما
Profile Pic
این سایت توسط محمد امین همت ساخته شده است
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    لطفا نظر خود را در مورد وبلاگ بدید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 37
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 146
  • بازدید ماه : 146
  • بازدید سال : 2,996
  • بازدید کلی : 18,289